Poligrafsko testiranje odnosno poligrafsko ispitivanje obavljaju licencirani stručnjaci detektivske agencije Protecta MCI, koja je prva licencirana detektivska agencija za poligrafsko ispitivanje u Srbiji. Sva licencirana lica detektivske agencije Protecta MCI zadužena za korišćenje poligrafa imaju višegodišnje radno iskustvo u službama unutrašnjih poslova.

Detektor laži kako se još popularno naziva poligraf može se uključiti prilikom ispitivanja lica koja su na bilo koji način umešana u događaje koji vašoj firmi nanose ili mogu naneti štetu. Blagovremeno otkrivanje istine, odnosno istinitih činjenica u vezi sa mogućim ugrožavanjem vašeg poslovanja ili nastalim štetama prouzrokovanim od strane vaših zaposlenih ili drugih lica koja su u neposrednom kontaktu sa vašom organizacijom, jeste temelj za sprečavanje korporativnih malverzacija, mita i korupcije, sukoba interesa, krađa, prevara, iznude, pronevere itd.

Primena poligrafa u istražnim radnjama se preporučuje posebno kao sastavni deo otkrivanja i istrage korporativne prevare, razjašnjavanja sumnjivog delovanja pojedinaca, zatim provere zaposlenih, i ostalih malverzacija i sumnjivih aktivnosti koje mogu biti otkrivene korišćenjem detektora laži.

Poligraf – Detektor laži

Inače, poligraf ili detektor laži je sofisticiran, kompleksan aparat koji je u mogućnosti da istovremeno registruje i meri više fizioloških reakcija koje nastaju prilikom ispitivanja, kao što su reakcije perifernog nervnog sistema koje nije moguće kontrolisati (promene disanja, krvnog pritiska, ubrzavanje pulsa, pojačano znojenje i sl.).

Budući da prilikom ispitivanja kod lica koja odgovaraju na pitanja specijalno sastavljenim od strane stručnjaka za poligrafsko ispitivanje dolazi do uzbuđenja koje dovodi do promena pojedinih fizioloških funkcija, a koje poligraf uspešno i prilično lako registruje, detektor laži se koristi u kriminalistici i ostalim istražnim delatnostima za proveravanje istinitosti iskaza osoba koje se nalaze pod istragom.

Analizu dobijenih zapisa poligrafa vrši licencirano stručno lice detektivske agencije Protecta MCI i korisniku naših usluga se dostavlja pismeni izveštaj o rezultatima poligrafskog testiranja.

Kada se primenjuje poligrafsko testiranje – ispitivanje?

Rezultati poligrafskog testiranja su takođe izuzetno precizan instrument u proveravanju kandidata pre zapošljavanja, posebno za kandidata koji se postavlja na više nivoe u organizaciji, od kojih se očekuje liderstvo i menadžerska uloga. To je obavezan uslov za određivanje najvišeg stepena bezbednosne provere. Poligrafsko testiranje pre zapošljavanja se fokusira na iskrenost, proveru istinitosti kvalifikacija i posebnih specijalnosti, zloupotrebu supstanci, incidenata na radnom mestu, kriminalne aktivnosti itd.

Kad se radi o porodičnim problemima, u nekim situacijama poligrafsko ispitivanje predstavlja izuzetno pogodno rešenje, naročito u slučajevima sumnje u vernost bračnog partnera ili ukoliko postoje razlozi za proveru maloletnih lica (sumnja u umešanost u delinkvenciju, potencijalnu zloupotrebu narkotika, alkohola, itd).

Naslov
Poligrafsko testiranje - Detektivska usluga
Tip usluge
Poligrafsko testiranje - Detektivska usluga
Pružalac usluge
Protecta MCI Beograd d.o.o.,
Pukovnika Purića 4,Beograd,Voždovac-11000,
Telephone No.+381 11 39 77 756
Oblast
Srbija
Opis
Poligrafsko testiranje odnosno poligrafsko ispitivanje obavljaju licencirani stručnjaci detektivske agencije Protecta MCI, koja je prva licencirana detektivska agencija za poligrafsko ispitivanje u Srbiji.